Klankbordgroep

De Klankbordgroep geeft (on)gevraagd advies aan Radar Uitvoering Oost in de gemeente Rheden en Rozendaal over sociale en organisatie vraagstukken. De leden van de klankbordgroep mogen worden benaderd door de inwoners uit hun dorpskernen. Wilt u contact over een wens of initiatief, ziet u een knelpunt of klacht, en heeft dat te maken met leefbaarheid in uw dorp, wijk of buurt? Of wilt u uw ervaring met Radar Uitvoering Oost delen? Gebruik dan het contactformulier op deze pagina.

Annemiek Hellings (Ellecom)

Sinds 2010 woon ik met heel veel plezier in Ellecom, samen met mijn man en 2 kinderen. Al snel voelde ik mij opgenomen in het dorp en was ik sociaal betrokken bij verschillende zaken zoals het koor (want ik hou van zingen) en het bestuur van de peuterspeelzaal (want ik lever graag een bijdrage aan maatschappelijke zaken) Door de jaren heen kwamen er activiteiten bij en vielen er activiteiten af maar een onderdeel van mijn leven is altijd meedoen in de maatschappij, dat doe ik liever samen dan alleen. Tegenwoordig als bestuurslid van Ellecoms Belang en als bestuurslid van de Bijzondere begraafplaats Ellecom en De Steeg.
Voordat ik in Ellecom woonde was ik hulpverlener in de psychiatrie en verslavingszorg. De afgelopen jaren was ik uitvaartbegeleider. Ondertussen adviseer en ondersteun ik particulieren en collegaís vooral rondom uitvaarten. Mijn drijfveer is altijd mensen ondersteunen op kwetsbare momenten in het leven. Als ik daarin ook nog een verbindende rol kan vervullen voelt dat helemaal goed.

Daniëlle Stroes (De Steeg)

In 2004 ben ik in De Steeg komen wonen om twee redenen: mijn werk voor de gemeente Rheden als beleidsmedewerker Jeugd en de behoefte om dichtbij de natuur te wonen. Ik ben enorm gehecht geraakt aan mijn prettige en mooie woonomgeving en voel me hier helemaal thuis. Ik voel me betrokken bij het dorp en heb affiniteit met het welzijnswerk zoals dat door Radar wordt uitgevoerd. Ik doe (groen) vrijwilligerswerk in het park Rhederoord en ben taalcoach voor een Syrische mevrouw uit Rheden.
Ik werk al geruime tijd niet meer bij de gemeente. Ik heb in de afgelopen jaren achtereenvolgens gewerkt bij Zorgbelang Gelderland, een provinciale belangenbehartigingsorganisatie voor zorgvragers, en bij Pro Persona en SWOA in Arnhem als coördinator van Vriendendienst Op Stap, een maatjesproject voor mensen met een psychiatrische achtergrond. In al deze functies had ik veel contact met zowel cliÎnten en vrijwilligers als met professionals van andere organisaties in Arnhem, Rheden en omgeving op het gebied van zorg en welzijn. Sinds medio 2016 ben ik ZZP-er. Ik werk als loopbaan- en re-integratiecoach, maar ook als personal coach en relatiebegeleider in mijn eigen praktijk De Kokkenberg.

Anne Bruger (Rheden)

Ik ben geboren en getogen Rhedenaar. Ik ben er geboren in 1949, getrouwd en we hebben twee dochters en twee kleinzoontjes. Ik heb een landbouwkundige opleiding genoten en ben ruim 20 jaar als vertegenwoordiger actief geweest. Ik heb bijna 25 jaar een eigen bedrijf in Tapijtreiniging. Ik heb een brede belangstelling voor onze samenleving. Ben al ruim 50 jaar actief als bestuurder van diverse verenigingen. Organisatorisch bezig zijn is een grote hobby van mij. Ik ben 30 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer in Rheden. Ben actief binnen carnavalsvereniging ‘De Heikneuters’, voorzitter van de Algemene Senioren Vereniging Rheden-Rozendaal, bestuurslid van Het Rhedens Maal en (mede) organisator van De Rhedense Dweildag. Verder ben ik nog voorzitter van het Cosbo, de overkoepelende organisatie van de ouderenverenigingen in onze gemeente. Ook ben ik actief als penningmeester van de ondernemersvereniging ORDS en bestuurslid van de Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom

Jeroen Boland (Velp zuid)

Ik ben geboren in 1963 en woon sinds 2008 in Velp; daarvoor lange tijd in Wageningen. Voor mijn inkomen lever ik als freelancer-zzp’er alle combinaties van teksten, advies & onderzoek aan commerciële, non-profit en particuliere klanten. In en vanuit Velp ben ik actief in de Speelotheek, een vereniging waarvoor ik promotie verzorg en fondsen werf. Ook steun ik bij het aanboren van de nieuwe doelgroep: spelmaterialen voor ouderen. Daarnaast ben ik lid van de werkgroep Behoud Karakter Velp, onder andere met oog op wijkvernieuwing in Velp-Zuid. Ik heb een antenne voor wisselwerking tussen leefbaarheid en kwaliteit van openbare ruimte. Zo volg ik het gemeentelijk beleid en reageer actief als burger. Als informeel netwerker en verbinder heb ik oog voor participatie: vanuit visie en informatie, ook van individuen. Zo geef ik signalen door zonder meteen een formele ‘pet’ op te zetten.

Klaas Eldering (Velp noord)

Vanaf 1998 heb ik in Oud Velp-Zuid en in West (Daalhuizen) gewerkt als dominee van de Protestantse Kerk (Grote Kerk in de Kerkstraat, en de Oude Jan). Daarvoor was ik dominee in Arnhem. Ik ben geboren in 1947, en getrouwd. Mijn interesse was altijd gericht op sociale vragen en mensen in moeilijke situaties, ook na mijn pensioen. In Velp was ik tot voor kort actief in inloophuis ’t Trefpunt en in het Iesselkoor (smartlappenkoor). Ook ben ik lid van de zogeheten ‘Herensociëteit’ in Velp. In onze flat ben ik voorzitter van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Verder zit ik in het 4-mei-comité; ook mag ik mensen aanmelden voor de Voedselbank. Ik ben ook vrijwilliger in de rooms-katholieke parochie en in De Biesdel, en webmaster van diverse websites.

 Angela Mulder  (Dieren)

Ik ben Angela Mulder, 57 jaar. Zo’n 30 jaar woonachtig in Dieren. Ik heb gewerkt in de zorg en begeleiding. Nu werk ik als thuishulp vooral bij ouderen. Het contact met de mensen van het dorp spreekt me erg aan. Ik ben actief betrokken bij de plaatselijke politiek, probeer hier ook een brug te slaan tussen de burger en de gemeenteraad. Als bestuurslid en coördinator van het Repair Café Dieren werk ik mee aan een duurzame samenleving. Dit is iets wat me zeer na aan het hart ligt.

 Berry Eskes (Spankeren)

Mijn naam is Berry Eskes. Ik ben 56 jaar en getrouwd, met mijn partner en twee kinderen woon ik in Spankeren. Ik ben werkzaam als hoofd verkoop bij een Duits bedrijf in telecommunicatie-apparatuur. Als dorpsgenoot ben ik zeer begaan met het reilen en zeilen van het dorp Spankeren en van de gemeente waarin wij wonen. Zo heb ik veel ervaring als actief lid van de plaatselijke muziekvereniging en als voorzitter van Stichting Dorpshuis Spankeren. Het bestuurswerk van het Dorpshuis geeft mij veel plezier. Samen met bestuursleden en vrijwilligers organiseren we activiteiten, die ertoe bijdragen dat het dorpshuis een echt ‘huis van het dorp’ kan zijn. Als lid van de klankbordgroep wil ik de dorpsgenoten uit Spankeren vertegenwoordigen. Zo hoop ik bij te kunnen dragen aan het openbare leven en leefbaarheid in onze fraaie gemeente.

Ilona Ozinga (Laag Soeren)

Mijn naam is Ilona Ozinga (68 jaar). Ik woon al zestien jaar in Laag-Soeren, waar mijn drie dochters zijn opgegroeid. Naast mijn werk als freelance-vertaalster heb ik me de laatste jaren als bestuurslid van Soerens Belang ingezet voor het behoud van al het moois dat Laag-Soeren te bieden heeft. Tal van andere vrijwilligers zetten zich in ons dorp ook in voor het behoud van de traditionele gemeenschapszin. Veel nieuwkomers belanden van overal uit het land op een gegeven moment in Laag-Soeren. Mooi is het om te zien hoe zij door het “gemeenschapsvirus” worden besmet en nieuwe initiatieven ontwikkelen die bij deze tijd passen. Via de Klankbordgroep van Radar wil ik namens Laag-Soeren een vinger aan de pols houden en contact houden met de ontwikkelingen binnen andere kernen van de gemeente Rheden.